Mistä rahaa nopeasti – 7 vinkkiä miten tienata rahaa kotona 2022

Haluatko saada lisätuloja mahdollisimman helposti? Rahakone.fi auttaa sinua löytämään parhaat keinot rahan hankkimiseen. Kerromme sinulle, miten tienata rahaa kotoa käsin – jopa ilman erityistä ammattitaitoa tai lahjakkuutta.

Voit hyödyntää ansaintakeinojamme, olitpa sitten opiskelija tai eläkeläinen, työtön tai työssäkäyvä. Tilanteestasi riippuen pystyt saamaan säännöllisiin tuloihisi ainakin jonkintasoista ekstraa ja parhaimmillaan tienaamaan kotoa käsin koko elantosi.

Pienikin rahanpuute aiheuttaa arkielämään monenlaista harmia. Ikävintä on, jos rahat eivät riitä laskujen maksamiseen ja muihin juokseviin menoihin. Mutta vaikka tulosi kattaisivat peruskulut, on ylimääräisestä käteisestä harvoin haittaa – voit sen avulla esimerkiksi aloittaa uuden harrastuksen tai käydä romanttisella lomalla puolison kanssa.

Mistä rahaa on siis helpointa hankkia? Vastaus on yksinkertainen: internetistä. Ennen nettiaikakautta tuloja sai kartutettua huomattavasti rajallisimmin keinoin. Nyt ulottuvillamme on valtava määrä mahdollisuuksia saada rahaa hyvin pienellä vaivannäöllä. Jatka lukemista, sillä esittelemme tällä sivulla niistä tärkeimmät.

Rahaa tilille 100-60 000€

 • Rahat tilille jopa saman päivän aikana
 • Hakeminen ei maksa mitään
 • Ei vakuuksia tai takaajia

Pohditko, miten saada rahaa kotona tehtävällä työllä?

Helppoja rahantekokeinoja löytyy itse asiassa yllättävän pitkä lista. Emme voi kuitenkaan laittaa niitä paremmuusjärjestykseen, sillä valinta riippuu tietenkin omasta tilanteestasi. Aloitamme listaamisen nopeimmasta ja yksinkertaisimmasta päästä päätyäksemme lopulta kotoa käsin hoidettaviin, kokonaisvaltaisiin yritysideoihin.

1. Osallistu maksettuihin kyselytutkimuksiin

Maksetut kyselytutkimukset ovat todennäköisesti helpoin ja nopein keino tienata rahaa netissä. Puuhaan ei vaadita minkäänlaista pätevyyttä tai osaamista – sinun on vain kerrottava mielipiteesi kulloinkin käsillä olevasta aiheesta.

Netin kautta tehtäviä markkinointitutkimuksia käytetään silloin, kun yritykset haluavat ennustaa kuluttajien käyttäytymistä esimerkiksi uutta yritysideaa tai tuotetta lanseerattaessa. Maksetut tutkimukset ovat yrityksille kannattava satsaus, jos niiden avulla saadaan hyödyllistä tietoa kohderyhmän mieltymyksistä.

Kyselyistä tienattava tuntiansio vaihtelee tapauskohtaisesti. Yleensä yksittäisestä kyselystä tienaa muutaman euron kappaleelta, joten merkittävien summien tienaamiseen vaaditaan aika monen lomakkeen täyttämistä. Kysymykset ovat kuitenkin yksinkertaisia, ja tottunut vastaaja pystyy suoriutumaan puuhasta nopeasti. Joskus kyselyistä voi myös voittaa lahjakortteja tai rahapalkintoja.

Kenelle sopii?

Kyselytutkimukset sopivat parhaiten henkilöille, joiden päivään mahtuu joutohetkiä. Jos tapanasi on esimerkiksi lukea työ- tai koulumatkoillasi viihdeuutisia tai katsoa YouTuben huumorivideoita, on kyselytutkimusten täyttö taatusti kannattavampaa puuhaa. Lomakkeita voi täyttää myös vaikkapa vauvaa nukuttaessa tai rentouttavana taukotyönä.

Jos kiinnostuit, voit aloittaa puuhan tutustumalla maksetut kyselyt-sivuumme.

Esimerkkejä maksetuista kyselyistä

Kilpailu.fi

 • Palkkiot: Arvonnassa voitettavia tuotepalkintoja ja lahjakortteja
 • Palkkion suuruus per kysely: 15 - 1500€, jos voitat palkinnon
 • Kyselyn kesto: 3 - 10 min

2. Asenna puhelinsovellus ja tienaa rahaa

Mobiilisovellusten avulla voi tienata kuukausitasolla mukavatkin taskurahat. Tienaamiseen sopivia sovelluksia on erilaisia, mutta niitä kaikkia yhdistää helppous ja vaivattomuus.

Voit esimerkiksi ansaita rahaa asentamalla puhelimeesi ohjelmiston, joka näyttää mainoksen aina lukitusnäytön avatessasi. Jos haluat tietää tuotteesta tai palvelusta enemmän, klikkaa mainosta. Jos et, jatka puhelimen käyttöä normaaliin tapaan.

Tarjolla on myös muunlaisia ansaitsemiseen soveltuvia mobiiliohjelmistoja. CashPiraten ja Make Moneyn avulla voi arvostella ja testata ilmaisia sovelluksia korvausta vastaan, ja Nielsen on valmis maksamaan sinulle saadakseen seurata internetin käyttöäsi.

Kenelle sopii?

Ihmiselle, joka ei ole turhantarkka yksityisyydestään ja haluaa ansaita pieniä lisätuloja mahdollisimman vähällä vaivalla.

Esimerkkejä sovelluksista

 • Nielsen: Mobiilisovellus, jonka avulla voit ottaa kuvan kassakuitista ja saat palkinnoksi lahjakortteja
 • Slidejoy: Sovellus, joka palkitsee sinut näyttäessään mainoksia lukitusnäytölläsi
 • CashPirate: Tienaat pieniä summia lataamalla ohjelmistoja

3. Osta halvalla, myy kalliilla

Sinun ei tarvitse perustaa jättimäistä liikeyritystä tai tehdä suuria investointeja ansaitaksesi tämän keinon avulla. Voit tehdä mukavaa tuottoa käymällä kauppaa vain netissä ja sijoittamalla toimintaan sen verran rahaa, kuin tilanteesi antaa myöten.

Kaupankäynnin voi aloittaa hankkimalla ilmaista tavaraa netistä löytyviltä huutokauppa- tai kirpputorisivuilta. Moni on valmis luopumaan käyttökelpoisista mutta tarpeettomista tavaroistaan ilmaiseksi, jos joku vain hakee ne pois varaston nurkasta. Ota tavaroista edustavat kuvat ja markkinoi niitä toisella sivustolla. Jos teet kaupat, on tulos puhdasta voittoa.

Kun pääomaa kertyy, voit ostaa hieman arvokkaampia tuotteita, joilla voi tehdä isompia kertavoittoja. Kirpparimyynti on myös nokkela tapa päästä eroon omista ylimääräisistä tavaroistasi.

Kenelle sopii?

Innokkaalle kirpputoriryhmien selailijalle tai ihmiselle, jolla on keskimääräistä parempi käsitys jonkun tietyn alan tuotteista (esim. vaatteet, astiat, auton varaosat). Internet-kaupankäynti vaatii jo jonkin verran vaivannäköä, mutta myös tuotto-odotukset ovat ensimmäisiä esimerkkejämme paremmat. Lue lisää ”Käytetyn tavaran myynti” -artikkelistamme.

Esimerkkejä osto- ja myyntipaikoista

 • Tori.fi: Ilmaisia osto- ja myynti-, ja annetaan-ilmoituksia ympäri Suomen.
 • Huuto.net: Huutokauppaperiaatteella toimiva tavaroiden osto- ja myyntipaikka.
 • Facebookin kirpputoriryhmät: Tee haku kirppariryhmistä sijainnin tai kategorian mukaan.

4. Hanki helppo etätyö

Onko ensisijainen tavoitteesi tehdä töitä nimenomaan kotoa käsin, mutta et ole varsinaisesti haka millään alalla? Netissä on tarjolla paljon erilaisia töitä, joihin ei vaadita erityistä pätevyyttä.

Osaatko kommunikoida ihmisten kanssa ja omaat normaalit kirjoitustaidot? Voit harkita esimerkiksi chat-operaattorin työtä. Tänä päivänä lähes kaikkien yritysten nettisivuilla on linkki chat-ikkunaan, jossa iloinen asiakaspalvelija päivystää odottamassa juuri sinun kysymyksiäsi. Mutta toisin kuin monet luulevat, tämä ihminen harvoin istuu kyseisen yrityksen asiakaspalvelutiskin takana.

Ulkoistettu chat-operaattori voi tehdä töitä mistä päin maailmaa hyvänsä. Usein operaattorit voivat myös valita oman työaikansa. Palkka riippuu työnkuvasta ja omasta työmäärästä, sillä palkkiot saa yleensä käsiteltyjen viestien perusteella. Suomalaiselle asiakaspalveluhenkilölle maksetaan keskimääräistä paremmin, joten kuukausiansiot voivat parhaimmillaan kivuta jopa pariin tuhanteen euroon asti.

Kenelle sopii?

Nopealle kirjoittajalle, joka pitää ihmisten kanssa kommunikoinnista. Nopea oppimiskyky helpottaa kohteena olevan yrityksen tuotteen tai palvelun sisäistämistä. Löydät lisää vinkkejä ja tietoa ”Etätyö ja kotona tehtävä työ” -artikkelistamme.

Esimerkkejä työnhakusivustoista

 • Pasastar: Puhelinmyyntityötä tarjolla kotoa käsin.
 • Duunitori: Paljon erilaisia etätöitä. Kokeile hakusanoja ”chat” tai ”etätyö”.
 • Monster.fi: Avoimien etätyöpaikkojen lisäksi paljon vinkkejä työnhakuun.

5. Myy osaamistasi netissä

Oletko hankkinut jollain alalla sen verran asiantuntemusta, että voisit laskuttaa osaamisestasi? Harkitse freelanceriksi ryhtymistä. Netin kautta myytäviksi palveluiksi soveltuvat hyvin esimerkiksi kuvankäsittely, oikoluku, koodaaminen tai nettisivujen suunnittelu.

Myös erityyppisille kirjoittajille on kysyntää. Jos äidinkielen taidot ovat kunnossa ja kirjoitat nopeasti, voit helposti tienata rahaa kotona hakukonemarkkinoinnin parissa. Mikäli omaat lisäksi vielä asiantuntemusta joltain erityiseltä alalta, voit saada kokopäiväisen etätyön sisällöntuottajana.

Freelancer voi myydä osaamistaan joko suoraan yrityksille tai erilaisten työnvälityspalveluiden kautta. Jos osaamisesi on poikkeuksellisen hyvää tai erityislaatuista ja pystyt esittämään työnäytteitä, kannattaa sinun markkinoida itseäsi suoraan potentiaalisille asiakkaille.

Kenelle sopii?

Jonkin alan asiantuntijalle, olipa osaaminen hankittu virallisen koulutuksen tai harrastuneisuuden kautta. Hyvä freelancer on organisointikykyinen ja itseohjautuva eikä taipuvainen laiskotteluun.

Esimerkkejä freelancereiden työnvälityspalveluista

 • Fiverr: Kansainvälinen ja jättimäinen markkinapaikka freelancer-palveluille
 • Freelancer.com: Yli 240 maassa toimiva freelancer-työn markkinapaikka
 • Nerot.fi: Kotimainen sivusto, joka keskittyy erityisesti mainos- ja markkinointialan freelance-työhön.

Hae Pasastarille myyntitöihin, saat aloitusbonuksen ja takuupalkan

Uuden työntekijän edut ovat:

 • Aloitusbonus
 • Lehtietu
 • Mahtavat myyntikilpailut

Työ ei edellytä muuta kuin sujuvaa suomen kielen taito.

6. Tienaa blogilla tai YouTube-videoilla

Bloggaaja on eräs tämän hetken kuumimmista ammateista. On totta, että parhaat bloggaajat ja vloggaajat tienaavat rahaa kotona vain juttelemalla kameralle mukavia tai kirjoittamalla itselleen läheisistä aiheista. Kun seuraajia on tarpeeksi, saa mainostuloilla napattua itselleen mukavat kuukausiansiot. Parhaimmillaan yksinkertaisesta blogista voi kasvaa useita ihmisiä työllistävä yritys.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että hyväkään blogi toisi välttämättä tekijälleen leivän pöytään. Jos blogisi on omaperäinen ja hyvin tehty, pystyt ansaitsemaan sillä rahaa keskimäärin 6-18 kuukauden kuluessa.

Bloggaaja voi tienata elantonsa mainosten, bannereitten tai kumppanuusmarkkinoinnin kautta. Kumppanuus- eli affiliaattimarkkinointi tarkoittaa, että saat provision blogisi kautta hankituista asiakkaista. Jos lukijasi klikkaa vaikkapa sivullasi olevaa kenkäkaupan linkkiä, saat joko kertakorvauksen tai tietyn prosentin lukijan tekemien ostosten summasta.

Kenelle sopii?

Jonkin alan intohimoiselle harrastajalle, joka omaa myös hyvät kirjoitus- tai esiintymistaidot. Jos vloggaat, täytyy sinun hallita myös jonkintasoinen videoeditointi.

Lue lisää ”Blogin perustaminen” -artikkelistamme.

7. Tuotteista itsesi tai osaamisesi

Oletko jonkin alan rautainen ammattilainen ja ymmärrät jotain myynnistä ja markkinoinnista? Tee aiheesta verkkokurssi, e-kirja tai koodaa oma ohjelma. Voit myös ryhtyä verkkovalmentajaksi.

Verkkokurssin tekeminen voi äkkiseltään kuulostaa turhan haastavalta, mutta itse asiassa hommaan ei vaadita superkykyjä. Yhä useampi ihminen haluaa kehittää osaamistaan omassa aikataulussa ja kotoa käsin. Myös monet yritykset ovat valmiita ostamaan työntekijöilleen verkkokursseja tai henkilökohtaista verkkovalmennusta jonkin tietyn erikoisosaamisen alueelta.

Jos osaat toteuttaa kurssin teknisesi joko video-, teksti- tai multimediamuotoon, hyvä juttu. Jos et, voit tilata tämän palvelun esimerkiksi aikaisemmin käsittelemiemme freelance-palveluiden kautta. (Hyvä vinkki freelancereille, joiden osaamisalueeseen aihe saattaisi kuulua!)

Kenelle sopii?

Ihmisille, joilla on joltain erityisalalta pitkä kokemus sekä hyvät työnäytteet. Sinun täytyy myös hallita jonkin verran pedagogiikkaa eli pystyä aidosti kehittämään asiakkaasi osaamista.

Extra-vinkki: Ota lainaa

Helpoin keino rahan ansaitsemiseen on tietenkin lainan hankkiminen. Lainarahaa saa tilille tuhansia euroja käytännössä katsoen saman tien, ja korkokattouudistuksen jälkeen lainan kulutkin ovat tipahtaneet maltilliselle tasolle.

Laina ei silti sovi pitkäaikaiseksi tulonlähteeksi. Monet lainayhtiöt saattavat tarjota asiakkaalle esimerkiksi joustavaa kuukausiluottoa, jonka avulla omia tulojaan voi venyttää kuukausittain tarvittavan verran. Sanomattakin on selvää, että tällaista vaihtoehtoa parempi keino on kehittää kulujen kattamiseksi jokin vaihtoehtoinen tulonlähde.

Jos kuitenkin päätät korjata rahatilannettasi väliaikaisesti lainalla, muista tehdä ensin huolellinen lainavertailu. Lainojen korot ja takaisinmaksuehdot vaihtelevat, eikä ensimmäiseen eteen tulevaan tarjoukseen kannata missään nimessä tyytyä. Rahakone.fi on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Zmartan kanssa hyvin kokemuksin.

Kenelle sopii?

Lainarahoitus sopii henkilölle, jonka raha-asiat on kunnossa ja joka voi olla varma pystyvänsä hoitamaan takaisinmaksun sovitussa ajassa. Maksujen laiminlyönti voi johtaa ikäviin seuraamuksiin, kuten luottotietojen menetykseen ja ulosottoon.

Rahaa tilille 100-60 000€

 • Rahat tilille jopa saman päivän aikana
 • Hakeminen ei maksa mitään
 • Ei vakuuksia tai takaajia