Maksetut kyselyt

Olet varmasti joskus törmännyt netissä kyselyihin, joissa sinun toivotaan kertovan mielipiteesi esimerkiksi käyttämästäsi palvelusta. Mutta tiesitkö, että tällaisista kyselyistä voi tienata rahaakin?

Maksetut kyselyt ovat helppo ja nopea tapa tienata hieman ylimääräistä käteistä tai hankkia lahjakortteja itse valitsemiisi kohteisiin. Puuhalla ei välttämättä pääse rikastumaan, mutta oikeisiin kyselyihin keskittymällä saat taatusti kohtuullisen palkkion vaivastasi – ainakin siinä tapauksessa, että olisit muuten käyttänyt ajan vaikkapa tylsän tv-ohjelman katsomiseen.

Netissä on tällä hetkellä lukuisia sivustoja, jotka tarjoavat palkkioita kyselytutkimuksiin vastaamisesta. Älä kuitenkaan haaskaa aikaasi huonoilla sivustoilla. Jos haluat alkaa hankkia pientä sivuansiota kyselyihin vastaamalla, keskity niistä vain tuottoisimpiin.

Olemme koonneet tälle sivulle kattavan tietopankin maksetuista kyselyistä ja parhaista kyselysivustoista. Lue arviomme ja päätä itse, haluatko alkaa tienaamaan pientä ekstraa vain kertomalla asioista oman mielipiteesi.

Parhaat maksetut kyselyt 2022

Kilpailu.fi

 • Palkkiot: Arvonnassa voitettavia tuotepalkintoja ja lahjakortteja
 • Palkkion suuruus per kysely: 15 - 1500€, jos voitat palkinnon
 • Kyselyn kesto: 3 - 10 min

Kuluttajapaneeli

 • Palkkiot: PayPal tilitys tai lahjakortteja
 • Palkkion suuruus per kysely: 0,40 - 4 euroa
 • Kyselyn kesto: 4 - 10 min

Mitä kyselytutkimukset ovat?

Kyselytutkimusten tavoitteena on kerätä tietoa, jota yritykset tai organisaatiot voivat käyttää markkinoinnissaan. Kyselytutkimusten avulla saadaan arvokasta tietoa tiettyyn kohderyhmään kuuluvien kuluttajien mieltymyksistä. On huomattavasti halvempaa maksaa hyvin tehdystä kyselytutkimuksesta kuin korjata tuotetta tai palvelua ainoastaan yrityksen ja erehdyksen kautta.

Kyselytutkimusten aiheet vaihtelevat hammastahnatuubin paketista poliittisiin näkemyksiin. Vastaajilta ei edellytetä mitään erityistä asiantuntemusta – kyse on ainoastaan mielipiteistä. Tutkimukset on kuitenkin aina kohdennettu jollekin tietylle ihmisryhmälle. Jos perheessäsi ei ole vaippoja käyttäviä pikkulapsia, ei vaippoja tekevää yritystä kiinnosta näkemyksesi niiden paremmuudesta tai huonommuudesta.

Miten voin ansaita rahaa kyselytutkimuksilla?

Eri kyselytutkimukset eroavat toisistaan monin eri tavoin. Älä haaskaa aikaa sivustoihin, joilla maksetaan huono palkkio vaivannäköön nähden.

Suurin osa firmoista maksaa palkkiot pisteinä, jotka voi lunastaa joko käteisenä tai erilaisia tavaroina tai lahjakortteina. Osalla on myös kanta-asiakastyyppisiä ohjelmia, jotka tuovat ahkerimmille vastaajille ekstrapalkkioita.

Jos tähtäimessäsi on taskurahaa suuremmat ansiot, kannattaa rekisteröityä useammalle kuin yhdelle sivustolle. Näin maksimoit mahdollisuutesi saada kutsuja omalle kohderyhmällesi sopiviin maksettuihin kyselyihin.

1. Kilpailu.fi

Kilpailu.fi

Kilpailu.fi on suomalainen sivusto, jonka kautta voi voittaa erilaisia tuotepalkintoja ja lahjakortteja. Sivuston omistaa kotimainen LeadSpark Oy.

Kilpailuihin osallistuminen tapahtuu vastaamalla kyselylomakkeeseen. Vastaustesi perusteella Kilpailu.fi-sivuston yhteistyöyritykset saattavat ottaa sinuun yhteyttä.

 • Palkkiot: Arvontapalkintoina tuotteita (esim. kännyköitä, kahvikone, tietotekniikkaa) ja lahjakortteja (matkat, polttoaine, päivittäistavarat)
 • Palkkion suuruus per kysely: Arvontavoitot 15 – 1500 €
 • Kyselyn kesto: 3 – 10 min

Siirry Kilpailu.fi-sivulle tästä

Lue Kilpailu.fi-sivun arvostelu

2. Kuluttajapaneeli.fi

Kuluttajapaneeli.fi

Kuluttajapaneeli.fi:n maksetut kyselytutkimukset on toteutettu yhteistyössä ruotsalaisen Cint Ab:n kanssa. Kuluttajapaneeli.fi:hin kuuluu kymmeniä tuhansia miehiä ja naisia ympäri Suomea, ja paneelin jäsenyydelle ei ole erityisiä ehtoja.

Kuluttajapaneelin jäseneksi voi liittyä täyttämällä netistä löytyvän liittymislomakkeen. Kyselytutkimuksiin saa kutsuja oman kohderyhmän perusteella, joten esitietokysymyksiin kannattaa vastata huolella. Tilin luomisen jälkeen kyselyihin pääsee vastaamaan mobiilisovelluksen kautta.

Kuluttajapaneeli.fi:n kyselyt liittyvät eri yritysten palveluihin tai tuotteisiin. Kyselyistä maksetaan pituuden mukaan, ja palkkiot vaihtelevat 0,40 –  4 euron välillä. Palkkiot saa joko rahana PayPal-tilille tai eri yritysten lahjakortteina. Halutessaan palkkiot voi myös lahjoittaa suoraan WWF:lle.

 • Palkkiot: PayPal, superlahjakortti esim. Stadium, H&M, Tokmanni, Iittala, Zalando tai Lehtikortti.fi
 • Palkkion suuruus per kysely: 0,40 – 4 €
 • Kyselyn kesto: 2 – 30 minuuttia

Siirry Kuluttajapaneeli.fi -sivulle tästä

3. Mielipidemaailma

Mielipidemaailma on useassa eri maassa toimiva verkkotutkimuksia tekevä yritys. Sivusto on selkeä ja liittyminen kestää vain parisen minuuttia. Kyselyt lähetetään sähköpostitse. Yleensä vastaajat pääsevät osallistumaan noin kymmeneen kyselyyn kuukaudessa, vastaajaprofiilista riippuen.

Mielipidemaailma maksaa kyselyistä joko rahana tai lahjakortteina. Voit myös halutessasi lahjoittaa korvauksesi hyväntekeväisyyteen. Käteispalkkiot maksetaan PayPalin kautta. Palkkioiden lisäksi jäsenet voivat osallistua neljä kertaa vuodessa järjestettäviin arvontoihin.

Mielipidemaailma on saanut kyselypanelisteilta pääasiassa hyvää palautetta, ja se on tällä hetkellä eräs suomalaisten vastaajien suosituimmista kyselysivustoista.

 • Palkkiot: Käteisenä PayPal-tilille tai lahjakortteina mm. App Store, iTunes, CDOn, WOW HD ja Zalando
 • Palkkion suuruus per kysely: 1 – 5 €
 • Kyselyn kesto: 5 – 30 min

Siirry Mielipidemaailmaan tästä

Lue Mielipidemaailman arvostelu

4. Suomitutka

Suomitutka on Sanoman kuluttajapaneeli. Kyselyitä lähetetään profiilista riippuen muutama kuukaudessa, mutta kyselytiheyden voi myös itse määritellä omassa profiilissaan. Jokaisessa kyselykutsussa kerrotaan kyselyn arvioitu pituus ja vastaamisesta saatava korvaus.

Palkkioiden suuruus on kyselyn pituudesta riippuen 0,20 – 2 euroa. Kyselyihin vastaamiseen kuluu 3 – 20 minuuttia. Korvauksen voi lunastaa käteisenä PayPal-tilille, Supercard-lahjakorttina tai vaihtoehtoisesti summan voi lahjoittaa suoraan WWF:lle.

Suomitutka on tarkoitettu vain suomalaisille, joten kyselyihin voi vastata ainoastaan suomalaisesta IP-osoitteesta.

 • Palkkiot: Rahana PayPal-tilille, lahjakortti tai lahjoitus WWF:lle
 • Palkkion suuruus per kysely: 0,2 – 2 €
 • Kyselyn kesto: 3 – 20 min tai riippuen ostosten määrästä

Siirry Suomitutkaan tästä

Lue Suomitutkan arvostelu

5. Nielsen

Nielsen Kuluttajapaneeli kerää tietoa suomalaisten kuluttajien ostokäyttäytymisestä. Tiedot kerätään kädessäpidettävällä skannerilla, jolla luetaan jokaisen ostetun elintarvikkeen viivakoodi. Jäseneksi hyväksytään erikokoisia perheitä eri puolilta Suomea. Tällä hetkellä tietoja kerätään noin 5 000 suomalaiselta perheeltä.

Nielsen maksaa palkkiot pisteinä, joilla voi lunastaa erilaisia tavaroita Nielsenin omasta kaupasta. Tuotepalkinnot voivat olla esimerkiksi Iittalan lasitavaroita, Fiskars-keittiötuotteita, Marimekon tekstiilejä tai elektroniikaa.

 • Palkkiot: Pisteohjelma, jolla voi lunastaa tuotteita
 • Palkkion suuruus per kysely: 1 – 2 €
 • Kyselyn kesto: 5 – 10 min tai riippuen ostosten määrästä

Siirry Nielsenille tästä

Lue Nielsen Kuluttajapaneelin arvostelu

6. Norstatpanel

Norstatilla on yhteys 650 000 kuluttajaan 12 Euroopan maassa. Norstatpanelin kyselyihin voi vastata sekä tietokoneella että mobiilisovelluksen kautta, ja halutessaan vastaamisesta voi myös pitää taukoa. Norstatpanelin jäseneksi pääsee kutsusta.

Norstatpanel ei maksa palkkioita käteisenä, vaan Norstat-kolikoina. Kolikoilla voi lunastaa esimerkiksi kahvikupillisia eri kahvilaketjuissa, lahjakortteja tai leffalippuja. Palkkiot voi myös lahjoittaa erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Erikoisuutena on kanta-asiakasohjelma, joka palkitsee ahkerat vastaajat lisäeduilla. Jokaisesta täytetystä tutkimuksesta saa myös arpalipuja.

 • Palkkiot: Lahjakortteina eri yrityksiin. Palkkiot voi myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai niillä voi istuttaa puita.
 • Palkkion suuruus per kysely: 1 – 7 €
 • Kyselyn kesto: 2 – 30 min

Siirry Norstatpaneliin tästä

7. Kantar

Kantar TNS Oy:n emoyhtiö Kantar toimii tällä hetkellä yli 90 eri maassa. Kantar TNS toimi aikaisemmin nimellä Suomen Gallup, joka on yksi Suomen vanhimmista kyselytutkimusyrityksistä. Kantar tekee kyselytutkimuksia sekä sähköpostitse että puhelimitse. Panelistiksi pääsee vain kutsulla.

 • Palkkiot: Pisteinä, jotka voi lunastaa eri verkkokauppojen lahjakortteina.
 • Palkkion suuruus per kysely: 1 – 10 €
 • Kyselyn kesto: 10 – 30 min

Siirry Kantariin tästä

Lue Kantarin arvostelu

8. Toluna

Toluna on verkkoäänestysfoorumi, jolla on tällä hetkellä 21 miljoonaa käyttäjää 50:ssä eri maassa. Tolunassa vastaajat voivat ansaita palkkioita monilla eri tavoilla. Perinteisten kyselytutkimusten lisäksi vastaajat voivat tehdä omia julkaisuja Toluna-sivulle, äänestää sponsoroiduissa äänestyskysymyksissä, täyttää profiilikyselyitä sekä kutsua Tolunaan uusia jäseniä. Toluna-yhteisön jäsenet voivat myös keskustella keskenään sekä pelata pelejä joko korvausta vastaan tai vain huvin vuoksi.

Tolunan palkkiot maksetaan pisteinä, jotka voi lunastaa joko käteisenä tai lahjakorttina. Lisäksi Tolunan jäsenten kesken arvotaan päivittäin yksi miljoonan pisteen paketti.

 • Palkkiot: Rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina mm. Verkkokauppa.com, Zalando, GoGift, Huuray
 • Palkkion suuruus per kysely: 1 – 5 €
 • Kyselyn kesto: 5 – 30 min

Siirry Tolunaan tästä

9. Maksetutkyselyt.com

Maksetutkyselyt.com toimii yli 20 maassa, ja sillä on yli 2 miljoonaa asiakasta. Yritys mainostaa etusivullaan mahdollisuutta jopa 380 euron kuukausiansioihin, mutta käytännössä tämä vaatii ainakin 10 päivittäiseen kyselyyn vastaamista. Keskimäärin yhdestä kyselystä voi ansaita 2-6 euroa.

Palkkiot voi lunastaa käteisenä PayPal-tilille tai lahjakorttina. Ahkerat vastaajat voivat saada myös etukuponkeja sekä ilmaisia testituotteita.

 • Palkkiot: Rahana PayPal-tilille tai lahjakortteina mm. Zalando, Hesburger, McDonalds, Coolshop
 • Palkkion suuruus per kysely: 2 – 6 €
 • Kyselyn kesto: 5 – 40 min

Siirry Maksetutkyselyt.com -sivulle tästä

10. Mielipidetutkimus.com

Mielipidetutkimus.comin omistaa Dynata, joka on 3 miljoonalla jäsenellään eräs maailman suurimmista markkinatutkimuspaneeleista. Mielipidetutkimus maksaa kyselyistä 0,50 – 4 euroa, ja palkkiot voi lunastaa ainoastaan lahjakortteina.

Mielipidetutkimuksen kyselyihin vastaamalla voi ansaita saavutusmerkkejä. Mitä ahkerammin kyselyihin vastaa, sitä korkeammalle tasolle voi kivuta. Tason paraneminen tietää lisää etuja ja parempia palkkioita.

 • Palkkiot: Lahjakortteina mm. CDON.com, Hesburger, Zalando
 • Palkkion suuruus per kysely: 0,5 – 4 €
 • Kyselyn kesto: 5 – 30 min

Siirry Mielipidetutkimus.com -sivulle tästä

11. YouGov

Vuonna 2000 Iso-Britanniassa perustettu YouGov on eräs maailman suurimmista kyselytutkijoista. Yritys toimii Euroopan lisäksi myös USA:ssa, Lähi-Idässä sekä Aasiassa. Panelistien täytyy olla yli 15-vuotiaita Suomessa asuvia henkilöitä, jotka osaavat lukea ja kirjoittaa suomea. Kyselyihin vastaaminen kestää 5-20 minuuttia, ja tyypillinen palkkio on 50 pistettä.

Pisteet voi käyttää joko lunastamalla lahjakortin tai osallistumalla arvontaan. Kuukausittain arvotaan 10 palkintoa, jotka ovat arvoltaan 50 – 1 000 euroa. Arvonnan voittomahdollisuuksia voi parantaa lunastamalla enemmän arpoja.

 • Palkkiot: Lahjakortteina mm. Tokmanni, Ikea, H&M, XXL, Tui, Suomalainen kirjakauppa
 • Palkkion suuruus per kysely: 0,5 – 5 €
 • Kyselyn kesto: 5 – 20 min

Siirry YouGoviin tästä

12. MonoSurveys

MonoSurveys on suomalaisen markkinatutkimusyhtiö Liidimedia Oy:n palvelu. MonoSurveys-palveluun voi rekisteröityä kuka tahansa, ja kyselyihin vastataan nimettömästi. Monista muista palveluista poiketen MonoSurveys pyrkii tarjoamaan jäsenilleen mahdollisimman laajan valikoiman kyselyitä säännöllisin väliajoin.

Suurin osa MonoSurveysin tekemistä kyselyistä ja mielipidemittauksista tehdään netin kautta, mutta joskus osallistujilla on myös mahdollisuus päästä esimerkiksi testaamaan uutuusruokia tai maistelemaan viinejä.

Kyselyihin osallistumisesta maksetaan palkkio, joka riippuu kyselyn laajuudesta ja sen tekemiseen vaaditusta ajasta. Palkkiot maksetaan pisteinä, jotka voi lunastaa haluamallaan tavalla.

 • Palkkiot: Rahana PayPal-tilille, GoGift-lahjakorttina tai Ärrä-koodina
 • Palkkion suuruus per kysely: 0,40 – 4 €.
 • Kyselyn kesto: 5 – 20 min

Siirry MonoSurveys-palveluun tästä

Usein kysytyt kysymykset maksetuista kyselyistä

Voiko kyselyillä oikeasti ansaita rahaa?

Kyllä voi, mutta siihen tarvitaan melko paljon vaivannäköä. Maksetut kyselyt eivät siis ole nopea tie rikastumiseen, vaan pikemminkin mahdollisuus tienata pieniä lisätuloja vähällä vaivalla.

Osa firmoista maksaa palkkiot rahana esimerkiksi PayPal-tilille ja osa lahjakortteina eri yrityksiin. Usein vastaajien kesken arvotaan myös palkintoja, jotka voivat olla hyvinkin arvokkaita.

Ovatko kaikki kyselytutkimusfirmat yhtä hyviä?

Ikävä kyllä vastaus on ei. Jotkut firmat maksavat kyselyjen täyttämisestä selvästi huonommin kuin toiset, joten näihin sivustoihin ei luonnollisestikaan kannata haaskata aikaansa. Jotkut sivustot myös saattavat toimia kyseenalaisilla metodeilla – esimerkkinä sivut, joilla sinun täytyy maksaa jäsenmaksu tai ostaa jokin tuote pystyäksesi liittymän kyselyraatiin.

Suurin osa suomalaisille suunnatuista kyselysivustoista on tehty suomeksi. Suomenkielisyys ei kuitenkaan ole välttämätöntä, jos mahdut kohderyhmään ja pystyt vastaamaan kysymyksiin vaikkapa englanniksi. Jos sivusto on kuitenkin suomalaisen firman ylläpitämä, on sinun helpompi saada apua pulmatilanteen yllättäessä.

Olemme listanneet tälle sivulle ainoastaan itse testaamiamme, hyvän maineen omaavia kyselysivustoja. Jos et halua itse nähdä vaivaa kaikkien kyselytutkimussivustojen läpikahlaamiseen, voit huoletta valita jonkun tämän sivun esimerkeistä.

Onko kyselyihin vastaaminen vaikeaa? Voinko vastata väärin?

Kyselyihin vastaaminen on erittäin helppoa – ainakin, jos kärsivällisyyttä riittää. Sinun ei siis tarvitse pelätä joutuvasi tietovisamaiseen tenttiin, jossa lopputuloksena saattaa olla nolostuttava nelonen. Oman mielipiteesi kohdalla olet aina oikeassa.

Yleensä kyselyn alussa kerrotaan, kuinka kauan aikaa sen täyttämiseen kannattaa varata. Usein tottunut vastaaja voi päästä loppuun huomattavasti nopeamminkin.

Kilpailu.fi

 • Palkkiot: Arvonnassa voitettavia tuotepalkintoja ja lahjakortteja
 • Palkkion suuruus per kysely: 15 - 1500€, jos voitat palkinnon
 • Kyselyn kesto: 3 - 10 min