Mielipidemaailma

Mielipidemaailma on yli 30 maassa toimiva kuluttajapaneeli. Yritykset tilaavat sen kautta kuluttajille suunnattuja tutkimuksia, joiden kautta halutaan kartoittaa kohderyhmän kulutustottumuksia tai tutkia, millaisia tunteita esimerkiksi tuoteperheeseen lanseerattu uutuus herättää. Palvelua käyttävät myös monet julkiset organisaatiot.

Mielipidemaailman taustalla vaikuttaa yhtiö nimeltä Dynata (entinen Survey Sampling Internetional LLC). Yritys on perustettu vuonna 1999 ja sen päämaja on USA:ssa.

Siirry Mielipidemaailmaan tästä!

Mielipidemaailmaan liittyminen käy nopeasti sähköpostin kautta.

Paljonko voin ansaita Mielipidemaailman kautta?

Saat kyselytutkimuksiin vastaamisesta korvauksena pisteitä, jotka voi puolestaan lunastaa joko käteisenä tai tuotelahjoina. Jos haluat pisteet käteisenä, ne maksetaan PayPal-tilillesi. Jos sinulla ei ole PayPal-tiliä, käy sen hankkiminen vaivattomasti osoitteesta PayPal.com. 100 pistettä vastaa arvoltaan 1 euroa.

Pisteet voi lunastaa myös lahjakortteina App Storeen, iTunesiin tai erilaisiin verkkokauppoihin. Mielipidemaailman yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Zalando, Vero Moda, Stadium, H&M, Dressmann, CDON.com ja JYSK.

Yksittäisestä kyselystä maksettavan palkkion suuruus riippuu sen laajuudesta. Lyhyestä kyselystä korvaus voi olla 1 euron luokkaa ja pidemmästä jopa parikymmentä euroa. Tavallisin korvaussumma on 5 euron kokoluokkaa. Kyselyihin vastaaminen voi viedä aikaa parista minuutista puoleen tuntiin, ja arvioitu aika on aina nähtävissä kyselyn alussa.

Miten rekisteröidyn jäseneksi?

Mielipidemaailman jäseneksi rekisteröidytään netin kautta, eikä se luonnollisestikaan maksa sinulle mitään. Kyselyihin vastaamiseen tarvitaan sähköpostiosoite sekä toimiva nettiyhteys.

Rekisteröinti aloitetaan syöttämällä henkilötiedot kirjautumissivulle, minkä jälkeen jäsenyys vahvistetaan sähköpostin kautta. Mielipidemaailman jäseneksi otetaan ainoastaan Suomessa asuvia ihmisiä.

Mielipidemaailma ei luovuta jäseniensä yhteystietoja ulkopuolisille tahoille, eivätkä kyselytutkimuksia tilaavat yritykset pääse käsiksi yhteystietoihisi missään vaiheessa. Mielipidemaailma ei myöskään myy eikä mainosta itse mitään tuotteita tai palveluita.

Palkkiot voi lunastaa käteisenä tai lahjakortteina eri verkkokauppoihin.

Kuinka usein minulle lähetetään kyselyitä?

Palveluun rekisteröitymisen jälkeen tulet saamaan säännöllisesti kutsuja erilaisiin, profiiliisi sopiviin kyselyihin sähköpostin kautta. Jokainen Mielipidemaailman kyselytutkimuksen tilaaja on profiloinut kysymykset erilaisille kohderyhmille, joten et pysty osallistumaan niistä jokaiseen. Yleensä kyselykutsuja saapuu noin kerran kuussa, mutta oikeanlaisen profiilin omistaja saattaa saada kutsuja tiuhempaankin tahtiin.

Koska Mielipidemaailman kyselyt on räätälöity tarkasti juuri tietynlaisille vastaajille, kannattaa omaa profiilia päivittää mahdollisimman usein. Esimerkiksi perheenlisäyksen saaminen on tärkeä tieto, sillä erittäin monet kyselyt on kohdistettu nimenomaan lapsiperheille. Kun täydennät profiilisi mahdollisimman tarkaksi, kasvatat mahdollisuuksiasi useampien kyselykutsujen saamiseen.

Mielipidemaailman hyvät puolet

Mielipidemaailma on kansainvälinen ja tunnettu toimija kyselytutkimusten saralla. Toiminta on luotettavaa ja palkkiot maksetaan ilman turhia venkoiluja. Lahjakortteja tarjoavien yritysten kimara on myös mukavan laaja.

Lisäplussaa Mielipidemaailma saa harjoittamastaan hyväntekeväisyydestä. Yritys maksaa joka kuukausi 10 000 $ Amerikan Punaiselle Ristille, eikä tämä summa ole pois kyselyihin vastaajilta.

Mielipidemaailman huonot puolet

Jos profiilisi ei ole juuri oikeanlainen, saatat saada kyselykutsuja vain harvakseltaan. Jotkut kyselyt vievät myös palkkioon nähden melko paljon aikaa – esimerkiksi arviolta puoli tuntia kestävästä kyselystä voi saada palkkioksi vain pari euroa.

Mielipidemaailma

  • Palkkiot: Rahana PayPal-tilille, lahjakortteja mm. App Store, iTunes, CDOn, WOW HD ja Zalando
  • Palkkion suuruus per kysely: 1 - 5 €
  • Kyselyn kesto: 5 - 30 min