Suomitutka

Suomitutka on Sanoman kuluttajapaneeli, jossa kerätään mielipiteitä Sanoman sekä monien muiden yritysten tuotteista ja palveluista. Vastaustensa kautta kukin jäsen pääsee vaikuttamaan erilaisiin mediaan ja markkinointiin liittyviin asioihin. Sanoma etsii Suomitutkan kautta myös tapoja kehittää omia verkko- ja mobiilipalveluitaan sekä mittaa mainontansa tehoa.

Suomitutka kerää tietoa sähköpostiin lähetettävien online-kyselyiden kautta. Kyselyihin vastaaminen on yksinkertaista, ja jokaisen kutsun alussa kerrotaan kyselyn arvioitu pituus sekä siitä saatava korvaussumma. Suomitutkan jäsenyys on ilmainen, ja paneelista voi erota milloin tahansa.

Suomitutkan kuluttajapaneeli on toiminut vuodesta 2012 lähtien. Paneeli on rakennettu ja toteutettu yhteistyössä markkinatutkimuksiin erikoistuneen Nepa Insight Oy:n kanssa.

Siirry Suomitutkaan tästä!

Paljonko voin ansaita Suomitutkan kautta?

Jokaisesta Suomitutkan loppuun asti suoritetusta kyselystä saa korvauksen, jonka suuruus riippuu kyselyn pituudesta. Yleensä kyselyistä maksetaan kertakorvauksena 0,2-2 euroa.

Kun kysely on suoritettu, siirtyy korvaus omalle paneelitilille. Summan voi lunastaa joko PayPal-tilisiirtona, Presentcard.fi -lahjakortteina tai rahat voi vaihtoehtoisesti lahjoittaa suoraan WWF:lle.

PayPal-lunastuksen voi tehdä vähintään 5 euron tilisaldolla. Presentcard.fi -lahjakortin voi lunastaa, kun tilille on kertynyt vähintään 10 euroa. Hyväntekeväisyysoptio on mahdollista yli 2,5 euron tienesteillä.

Miten rekisteröidyn jäseneksi?

Suomitutkan paneelin jäseneksi pääsee täyttämällä rekisteröitymislomakkeen Suomitutkan sivulla ja klikkaamalla ”Liity mukaan.”. Paneelin käyttäjätunnuksena käytetään sähköpostiosoitetta, ja salasanan voit määritellä itse. Näiden tietojen lisäksi Suomitutka kysyy sukupuoltasi, syntymäaikaasi sekä postinumeroasi.

Suomitutkaan liittymisen yhteydessä kartoitetaan myös muita tietoja, kuten mediankäyttötottumuksia. Tietoja voi jatkossa täydentää myös omaan tiliprofiiliin. Mitä tarkempi profiilisi on, sitä kohdennetumpia kyselyitä sinulle voidaan lähettää.

Suomitutkan jäseneksi hyväksytään vain Suomessa asuvia ihmisiä. Jos oleskelet väliaikaisesti ulkomailla, et välttämättä pääse klikkaamaan kyselyitä auki ulkomaisesta IP-osoitteesta.

Miten tietojenkeruu tapahtuu?

Suomitutkan kyselyt lähetetään aina sähköpostilla. Kyselyyn kirjaudutaan sähköpostiviestissä olevan linkin kautta, ja vastaamisen voi hoitaa itselle sopivalla hetkellä vuorokauden sisällä viestin saamisesta. Kun linkkiä on kertaalleen klikattu, täytyy vastauslomake täyttää kolmen tunnin sisällä.

Jokaisen kyselyn alussa ilmoitetaan kyselyn arvioitu kesto (yleensä 3-20 minuuttia) sekä vastauksesta saatava palkkio. Kyselyjen ilmestymistiheys riippuu omasta profiilistasi, mutta yleensä vastauksia saa kirjoitella muutaman kerran kuukaudessa. Oman profiilin kautta voi myös määritellä itselle ihanteellisimman kyselytiheyden.

Kaikki Suomitutkan kyselyt tehdään anonyymisti, eikä vastauksista voi päätellä niiden lähdettä. Tiedot tallennetaan omaan tietokantaansa, eikä niitä voi yhdistää esimerkiksi omaan Sanoma-tiliin ilman erillistä suostumusta.

Suomitutkan hyvät puolet

Suomitutkan kyselyt tulevat suoraan omaan sähköpostiin, ja niihin vastaaminen ei usein kestä muutamaa minuuttia kauempaa. Kyselyt ovat usein mielenkiintoisia ja viihdyttäviäkin, sillä niissä pääsee kertomaan omia mielipiteitä esimerkiksi mediasta ja markkinoinnista.

Hyviin puoliin lukeutuu myös kattava valikoima palkkionmaksutapoja. Rahat saa joko käteisenä tai lahjakortteina, tai vaihtoehtoisesti koko potin voi luovuttaa luonnonsuojeluun. Jos mielenkiinto lopahtaa, voi paneelista irtautua milloin tahansa.

Suomitutkan huonot puolet

Yksittäisistä kyselyistä maksettava summa on usein hyvin pieni – korvaus saattaa jäädä jopa pariin kymmeneen senttiin. Jos oma profiili ei lisäksi satu olemaan kyselyjen tekijöiden kriteerilistan ykkösenä, saattaa kyselyillä tienaaminen olla kiven takana.

Suomitutka

  • Palkkiot: Rahana PayPal-tilille, lahjakortti, WWF-lahjoitus
  • Palkkion suuruus per kysely: 0,20 - 2 €
  • Kyselyn kesto: 3-20 min

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.