Katso laskutuspalvelujen vertailu ja valitse itsellesi paras vaihtoehto

Mikä on paras laskutuspalvelu?

Koska toimin itse yrittäjänä, niin laskutuspalvelut ovat tulleet minulle erittäin tutuksi viime aikoina ja olen tutkinut niiden eroja sekä ”työnantajan” että ”työntekijän” kannalta. Ajattelin, että tästä taustatyöstä voisi olla sinullekin apua ja tässä artikkelissa olen vertaillut Suomessa toimivia laskutuspalveluita. Jos haluat tietää mikä on halvin laskutuspalvelu, niin voit järjestää nämä yritykset provision mukaan halvimmasta kalleimpaan, mutta muista että sitä ei kannata pitää ainoana kriteerinä, kun valitset itsellesi sopivaa palvelua.

Parhaat laskutuspalvelu 2019

Eezy laskutuspalvelu kevytyrittäjälle

Eezy (25 €:n liittymisetu koodilla: 3347304B)

Rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Voit tutustua palveluun kaikessa rauhassa. Maksat palvelun käytöstä vasta sitten, kun saat laskutettavasta työstäsi palkkaa. Eezyn käyttäjänä maksat palvelusta vain silloin, kun sinulla on laskutettavaa työtä. Palvelumaksumme on 3–5 prosenttia arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Kampanjakoodi: 3347304B. Käyttämällä tätä koodia, saat 25 € alennusta Eezyn palvelumaksuista.
OP-kevytyrittäjäpalvelu

OP-kevytyrittäjä

Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä. Yrittäjänä tienaat 20 % enemmän kuin palkansaajana laskuttaessa. Tämä on järkevin tapa laskuttaa omaa työtäsi.
  • Liittyminen 0 €
  • Laskujen lähettäminen 0 € / kk
  • Palkkio rahojen nostosta vain 5 %
Ukko.fi laskutuspalvelu

Ukko.fi

Kevytyrittäjyys on uusi joustava työmuoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen helposti ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä. UKKO.fi-palvelun avulla voit siis laskuttaa tekemästäsi työstä yksityishenkilönä. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja palkan nostaminen onnistuu 5 % palvelupalkkiota vastaan.

Laskuta ilman omaa yritystä

Näiden palvelujen suurin etu on siinä, että laskutus ilman omaa yritystä hoituu kätevästi ja erittäin helposti. Itse asiassa sinun ei tarvitse maksaa edes YEL-maksuja ennen kuin vuoden tulosi ylittää 7656,26 euroa (vuoden 2018 YEL-alaraja). Kun tuo summa ylittyy, niin sen jälkeen sinun tarvitsee vasta alkaa maksamaan YEL-vakuutusta. Kerron näistä vielä tarkemmin myöhemmin.

Kokemuksia laskutuspalveluista

Useimmat suomalaiset laskutuspalvelut toimivat hyvin ja niiden provisio on maltillinen. Aina kannattaa muistaa, että laskutuspalvelun provisio kannattaa lisätä laskutettavaan summaan. Itse ajattelen niin, että verkkokaupassa asioiva henkilö maksaa usein toimituskulut, jotka siis aiheutuvat pakollisina kuluina, kun tuotetta tai palvelua toimitetaan asiakkaalle. Kevytyrittäjänä voi ajatella ihan samalla tavalla: jos toimeksiantaja haluaa, että laskutat laskutuspalvelun kautta, niin silloin hän voi maksaa palvelun toimittamiseen liittyvät kulut, eli laskutuspalvelun provision.

Laskutuspalvelujen vertailu

[ninja_tables id=”97″]

[table id=9 /]

Kuten yllä olevasta taulukosta huomaat, edes 5%:n kulu ei ole vielä kovinkaan paljoa 2000 €/kk laskutuksella. Pelkästään hyvän kirjanpitäjän kuluihinkin menee helposti sama 100€ kuukaudessa. Kirjanpitäjän kuukausikulut ovat myös osittain kiinteitä kuluja, koska kirjanpito ja yritystoiminnan ilmoitukset pitää tehdä tasaisin väliajoin joko 1, 4 tai 12 kertaa vuodessa. Laskutuspalveluilla hinnoittelu perustuu vain kuukauden laskutukseen, joten laskutuspalvelut ovat joustavampi ratkaisu yritystoiminnan alussa. Laskutuspalveluilla pääsee pitkälle, vaikka kuukausilaskutus kasvaisi isommaksikin.

Ukko.fi ja Eezy kokemuksia

Eezy ja Ukko ovat Suomen vanhimpia laskutuspalveluita ja molemmista näistä palveluista olen kuullut pelkkää hyvää sanottavaa. Molemmat palvelut ovat helppokäyttöisiä ja palvelumaksu on erittäin maltillinen siihen nähden, mitä palvelua he tarjoavat. Jos perustaisit oman yrityksen, niin kirjanpitoon saa helposti menemään jopa 10 % laskutuksesta, joten siihen verrattuna nämä palvelut ovat erittäin fiksuja. Jos haluat lukea useamman yrittäjän kokemuksia Ukko.fi -palvelusta, niin pääset lukemaan niitä täältä.

Katso laskutuspalvelujen vertailu ja valitse itsellesi paras vaihtoehto

Miksi laskutuspalvelu on parempi kuin oma yritys?

Itse aloitin yrittäjäurani vuonna 2008 perustamalla toiminimen, eli minusta tuli yksityinen elinkeinonharjoittaja. Silloin en ollut kuullutkaan mistään laskutuspalveluista ja esimerkiksi Ukko.fi on perustettu vuonna 2012. Minulla pari ensimmäistä vuotta yritystoiminta oli niin pientä, että kirjanpidon kustannukset olivat liian suuret ja kaikkien liiketoiminnan kulujen jälkeen palkkaa jäi vain vähän käteen. Silloin olisin toivonut, että olisin voinut toimia kevytyrittäjänä ja laskuttaa tekemäni työt laskutuspalvelun kautta. Vaikka olisin joutunut maksamaan provision, vakuutusmaksut ja muut kulut, niin olisin saanut kuitenkin suuremman palkan. Sen takia minun mielestäni laskutuspalvelu on parempi vaihtoehto aloittelevalle yrittäjälle kuin oman yrityksen perustaminen.

Moni ajattelee myös, että yrityksen kautta kuluja voisi vähentää enemmän, mutta tämäkään ei aivan pidä paikkaansa. Sinulla on mahdollista vähentää tulonhankkimiseen liittyvät kulut verotuksessa, vaikka toimisit kevytyrittäjänä ja käyttäisit laskutuksessa laskutuspalvelua.

Milloin oma yritys kannattaa perustaa?

Toiminimen perustaminen on silloin järkevää, kun sinulla alkaa olla tasainen kuukausittainen tulo yritystoiminnasta. Esimerkiksi, kun laskutuksesi on tasaisesti noin 3000 € kuukaudessa, niin silloin näen järkevänä perustaa oma toiminimi ja hoitaa laskutus sitä kautta. Toisaalta, jos asiakkaasi ovat suurempia yrityksiä, niin heille voi olla tärkeää, että lasku tulee sinun omalta yritykseltäsi. Se vain johtuu siitä, että he ajattelevat vanhanaikaisesti ja eivät ymmärrä täysin kevytyrittäjyyden hyötyjä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *