Webhotelli vertailu – Löydä paras webhotelli

Hosting-palveluiden ja webhotellien valinta voi olla joskus tuskaa. Vaihtoehtoja on kymmeniä, jos ei satoja ja palvelun sisältö on kaikilla täysin erilainen. Olen törmännyt tähän itsekin ja itse asiassa sama juttu on toistunut monta kertaa. Tällä hetkellä minulla on sivustoja ainakin kymmenessä eri suomalaisessa webhotellissa ja muutamassa ulkomaisessa palvelussa näiden lisäksi.

Tein tämän vertailutaulukon itseäni varten aikaisemmin ja nyt ajattelin julkaista sen myös tällä sivulla ja toivon, että siitä on myös sinulle apua.

Webhotelli vertailu 2019

Hyvä ja edullinen webhotelli – Miten valitsen sopivimman?

On olemassa muutama asia, joka on hyvä varmistaa ennen kuin teet päätöstä webhotellin valinnassa. Tässä on lista kysymyksistä, joita esitän itselleni ennen kuin tilaan itselleni webhotellin.

  1. Kuinka monta sähköpostiosoitetta tulen tarvitsemaan?
  2. Kuinka monta nettisivua (lisädomain) haluan saada samaan webhotelliin?
  3. Käytänkö sivuissani WordPressia tai vastaavaa sisällönhallintajärjestelmää? (Silloin tarvitsen vähintään yhden MySQL-tietokannan ja noin 300 mt levytilaa)
  4. Minkä verran liikennettä, eli kävijöitä sivuillani käy kuukaudessa? (Yleensä 10 Gt/kk liikennettä riittää peruskäyttöön)
  5. Sisältyykö domain webhotellin hintaan ja kuinka paljon lisädomainin rekisteröinti maksaa?
  6. Webhotellin hinta kuukaudessa/vuodessa?

Domainin hinta (Fi-tunnus)

Jos sinulla on aikomus tehdä nettisivut suomen kielellä, niin suosittelen aina valitsemaan fi-päätteisen domainin nimen. Domainin ostaminen on nykyään helppoa. Ennen sinulla oli mahdollisuus ostaa se joko Viestintävirastolta tai webhotellipalveluntarjoajalta, mutta nykyisin sinun pitää olla rekisteröitynyt verkkotunnusvälittäjä, että voit ostaa ja välittää fi-domaineja, niin oikeastaan ainoa järkevä tapa on ostaa domain webhotellin kanssa samalla kertaa.

Usein palveluntarjoajat sisällyttävät yhden fi-domainin webhotellipakettiin. Lisädomainien vuosihinnat vaihtelevat yleensä 10-15 euron välillä. Verkkotunnusvälittäjät voivat ostaa verkkotunnuksen Ficoralta hintaan 9 €/vuosi.

Mikä on domain?

Domain on siis verkkotunnus ja niissä on eri päätteitä, esimerkiksi: fi, com, net, org, info, se, co.uk… Suomessa yleisimmin käytetään fi-päätteistä verkkotunnusta ja ennen sen rekisteröintiä kannattaa käydä tarkistamassa onko haluamasi domainnimi vapaana. Itse suosittelen tarkastamaan tilanteen Ficoran palvelussa: domain.fi-osoitteessa, koska se on puolueeton taho, eikä se tallenna hakuja vääriä käyttötarkoituksia varten.

Parhaat WordPress -webhotellit

WordPress on maailman suosituin nettisivujen julkaisujärjestelmä ja sitä varten olen tehnyt oman osion, koska olen halunnut vertailla niitä webhotelleja, jotka soveltuvat hyvin WordPressin kanssa käytettäväksi.