Nordnet

Vuonna 1996 perustettu Nordnet on yksi pohjoismaiden ensimmäisistä online-rahastovälittäjistä. Nordnetillä on tällä hetkellä yli 500 000 asiakassalkkua, ja se onkin johtava rahastovälittäjä Pohjoismaissa. Nordnetin päämaja on Tukholmassa, minkä lisäksi sillä on paikalliset konttorit Oslossa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa.

Siirry Nordnetiin tästä!

Nordnet pähkinänkuoressa

Nordnetin kautta voi hankkia arvo-osuustilejä, osakesäästötilejä sekä erilaisia talletustilejä. Kauppaa voi tehdä maailman tunnetuimmilla indekseillä, osakkeilla sekä öljyn tai kullan kaltaisilla hyödykkeillä.

Nordnet tarjoaa piensijoittajille helppoja tuotteita sijoittamisen aloittamiseen, esimerkkinä kuluttomat ja passiiviset Superrahastot. Alkuun pääsee jo muutaman kympin kuukausittaisella säästösummalla.

Kokeneemmat sijoittajat voivat Nornetin kautta tehdä kauppaa myös perinteisillä valuutoilla ja Bitcoinin kaltaisilla kryptovaluutoilla.

Jokaisella Nordnetin asiakkaalla on pääsy Shareville-yhteisöön. Yhteisössä on tällä hetkellä noin 200 000 sijoittajaa, jotka jakavat keskenään vinkkejä ja tietämystä. Sharevillessä voi myös seurata muita menestyneitä sijoittajia ja halutessaan vaikka kopioida heidän portfolionsa.

Miten avaan tilin?

Nordnetin tilin voi avata netissä verkkopankkitunnusten avulla. Tili on käyttövalmis heti sen luomisen jälkeen, eli sijoittamisen voi aloittaa välittömästi rahansiirron jälkeen.

Kulut ja palkkiot

Tilin luominen Nordnetiin on täysin maksutonta. Tilin käyttämisestä ei myöskään peritä lainkaan kuukausi- tai muita palvelumaksuja.

Nordnetin verkkosivuilla ja Nordnetin tarjoamien kaupankäyntisovellusten kautta tehdyt, kauppasummalta yli 100 euron arvoiset Nordnet Markets -toimeksiannot ovat maksuttomia. Muista toimeksiannoista peritään välityspalkkio, joka on pienimmillään 0,06 % ja minimissään 3 euroa.

Välityspalkkioiden suuruus vaihtelee oman kaupankäyntiaktiivisuuden mukaan – enemmän kauppaa tekeviltä peritään pienempiä kuluja. Kaikkien pienimpään kululuokkaan pääsee tekemällä kuukaudessa yli 50 kauppaa.

Jos käyt pörssikauppaa muussa valuutassa kuin euroissa listatuilla Nordnet Markets -tuotteilla, peritään sinulta lisäksi automaattisen valuutanvaihdon kulut eli 0,25 % kauppasummasta. Jos vaihdat valuutan itse valuuttatilin kautta, ovat kulut 0,075 % vaihdetusta summasta.

Asiakaspalvelu

Nordnetin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla tai maksullisen puhelinnumeron kautta arkipäivisin kello 9.45–18.30. Suomenkielinen meklaripalvelu on avoinna arkipäivisin kello 9.45 –19, minkä jälkeen saatavilla on ruotsin- ja englanninkielistä meklaripalvelua aina kello 23 saakka.

Nordnetin sivuilta löytyy kattavasti tietoa erilaisista sijoittamiseen liittyvistä asioista. Pulmatilanteisiin voi maksullisen numeron sijasta etsiä apua myös Sharevillestä tai Usein kysytyt kysymykset -osiosta.

Yhteenveto

Nordnet on ehtinyt vakiinnuttaa asemansa Pohjoismaiden suosituimpana online-sijoituspalveluna. Kulut ovat alan pienimmästä päästä, ja kaupantekoon pääsee kiinni jo muutaman kympin kuukausisijoituksella. Tuotevalikoima kattaa myös ammattisijoittajan vaativat tarpeet. Shareville-yhteisön kautta sijoittajat voivat hankkia arvokasta tietoa sijoittamisesta ja myös napata vinkkejä kokeneemmilta kaupantekijöiltä.

Nordnet

Suomen tunnetuin arvopaperivälittäjä ja pitkäaikaisten sijoittajien ykkössuosikki.

  • Maksuton arvo-osuustili, eli osake- ja rahastosalkku
  • Säilytys, osto- ja myyntikulut 0 €
  • Shareville – sijoittajien oma yhteisö