Mikä on paras Ethereum lompakko?

Ethereum (ETH) on toiseksi suurin kryptovaluutta heti Bitcoinin jälkeen. Sen suureen suosioon on vaikuttanut se, että Ethereum on ensimmäinen hyvä alusta muille kryptovaluutoille ja lohkoketjuille. Vaikka kyseinen teknologia on kärsinyt siirtojen hitaudesta, niin se on siitä huolimatta vakiinnuttanut paikkansa suosituimpien ja halutuimpien kryptovaluuttojen kirkkaimmassa kärjessä. Tämän takia ETH:lle löytyy useita hyviä lompakkoja, jotka ovat tällä sivulla esitelty.

Parhaat Ethereum lompakot vertailussa

Lompakot voidaan jakaa muutamaan alaryhmään: paperilompakot, lompakkopalvelut ja kryptovaluuttapörssit. Lähes kaikki pörssit tukevat Ethereumia, mutta kuitenkin tuttu suomalainen vaihtopalvelu Coinmotion tukee vain Bitcoinia ja Litecoinia. Tässä alla lista itse testaamistani ja hyväksi havaitsemistani Ethereum lompakoista.

1. Coinbase (ylivertaisesti kätevin palvelu)

Coinbase ETH ja BTC lompakko

Suosittelen Coinbasea, koska se on todella helppokäyttöinen palvelu, johon voit kirjautua turvallisesti nettiselaimella, kun olet valinnut kaksinkertaisen tunnistautumisen (2-Step Verification). Palvelu tukee suoraan seuraavia suosituimpia kryptovaluuttoja:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum Classic (ETC)
  • Bitcoin Cash (BCH)

Voit tallettaa Coinbaseen suoraan euroja suomalaiselta pankkitililtä, mutta aluksi sinun täytyy vahvistaa tilin käyttö. Se onnistuu niin, että talletat Coinbasen eurotilille esimerkiksi 5 € heidän antamien ohjeiden mukaan. Sen jälkeen kun Coinbase on vahvistanut siirron, niin voit myös nostaa sieltä euroja omalle tilillesi. Palvelun käyttäminen on ilmaista, mutta kaupankäynnistä ja rahojen kotiuttamisesta joutuu maksamaan kuluja seuraavasti:

  • Rahojen kotiuttaminen (EUR) omalle tilille, 0,15 €/siirto.
  • Myynti-/ostoprovisio 1,49 %.

Coinbasen kautta voit vaihtaa euroja suoraan kaikkiin valuuttoihin, mitä yläpuolella on listattu. Jos olet käyttänyt aikaisemmin Coinmotionia, niin voit esimerkiksi siirtää sieltä Bitcoineja tai Litecoineja Coinbase-tilillesi ja sen jälkeen vaihtaa ne Ethereumeiksi. Kuvassa kuvakaappaus turvallisesta kirjautumisesta Coinbaseen, jossa sinulta kysytään tekstiviestillä tullutta vahvistuskoodia.

Turvallinen tunnistautuminen Coinbasessa

Mihin käyttötarkoitukseen sopii parhaiten? Coinbase on palvelu, joka on paras yleislompakko ja samalla myös kevyt kryptopörssi. Sitä kannattaa käyttää, kun haluat siirtää tai tallettaa Ethereumeja. Erinomainen vaihtoehto myös ETH:n ostoon ja myyntiin harrastelijasijoittajalle!

Tutustu Coinbaseen täältä!

 

2. Jaxx (monivaluuttalompakko)

Jaxx on myös erittäin hyvä lompakko Ethereumin tallettamiseen ja siellä voi myös treidata ETH:ta useisiin muihin kryptovaluuttoihin. Jaxx:n voi käyttää suoraan tietokoneelta iOS-asennus tai Chrome-lisäosan avulla tai sen voi asentaa applikaationa Applelle ja Android-laitteille. Tämä kryptolompakko tukee yli 70 eri kryptovaluuttaa ja se on erittäin helppo käyttää.

Eri kryptoja, joita Jaxx tukee

Jaxx-lompakon sisällä voit myös ”käydä kauppaa”, eli vaihtaa kryptovaluuttoja toisiin. Tämän toiminnon kulurakennetta en ole kovin tarkkaan vertaillut kryptopörsseihin verrattuna, mutta ainakin helppokäyttöisyydestä iso plussa.

Jaxx lompakko näkymä iOS:lla

Mihin käyttötarkoitukseen sopii parhaiten? Itse suosittelen käyttämään Jaxx:ia pääsääntöisesti käyttölompakkona tai louhintalompakkona. Jos haluat säilyttää kryptoja pidempään tai kotituittaa voitot nopeasti euroiksi, niin silloin suosittelen Coinbasen käyttöä.

 

3. Nano Ledger S (turvallinen offiline lompakko)

Tämän miellän enemmän hifistelijän lompakoksi. Nanon tietoturva on äärimmäisen korkea ja sitä kannattaa käyttää, jos sinulla on tarkoitus pitää itsellään suuria määriä Ethereumia tai muita kryptovaluuttoja. Lompakon hinta on tällä hetkellä 99,99 € ja se tuntuu arvokkaalta verrattuna siihen, että lähes kaikki muut palvelut ovat ilmaisia.

Nano Ledger S turvallinen kryptolompakko

Offline lompakon käyttäminen on suositeltavaa, jos sinulla on hallussa paljon kryptovaluuttoja ja haluat varmistaa, ettei kukaan pääse hakkeroimaan tiliäsi.

 

4. MyEtherWallet (manuaalinen paperilompakko)

Jos olet henkeen ja vereen tee se itse kaveri, niin silloin tämä voi olla hyvä vaihtoehto. Olen itse käyttänyt tätä paperilompakkoa, mutta jotenkin se on hieman kankea ja hankala käyttää, kun en ole koodari. Periaatteessa netissä toimiva lompakko on ihan ok, mutta se ei ilmeisesti ole kovinkaan tietoturvallinen.

Tästä lompakosta voi tehdä huipputurvallisen, kun teet siitä offline-version, mutta se ei ihan kaikilta onnistu ja moni on keskustelujen mukaan hävittänyt rahaa offline-lompakon käyttöönotossa.

MyEtherWallet lompakko

Mihin käyttötarkoitukseen sopii parhaiten? Turvalliseen käyttöön, jos olet koodivirtuoosi ja et pelkää kirjoittaa koodia konsolissa. Nettilompakkona korkeintaan väliaikaiseen käyttöön (suosittelen mieluummin Coinbasea tai Jaxx:ia).

Ethereumin ostaminen – Mistä kannattaa ostaa?

Ethereum on niin suosittu kryptovaluutta, että lähes kaikki kryptopörssit mahdollistavat kaupankäynnin ETH:lla. Suurin kysymysmerkki onkin se, että millä valuutalla haluat ostaa Ethereumia? Useimmat pörssit tukevat dollareita ja Bitcoinia, mutta jos haluat ostaa ETH:ta euroilla, niin nämä seuraavat palvelut mahdollistavat sen.

  1. Coinbase
  2. Kraken

Näistä vaihtoehdoista Coinbase on toiminut vakaammin. Molemmat ovat hyviä paikkoja, mutta 2017 vuoden lopulla, kun kurssit olivat korkealla, niin välillä Krakeniin ei päässyt kirjautumaan ruuhkan takia. Tämä on erittäin huono juttu silloin, jos haluat kotiuttaa voittoja, mutta et pysty tekemään sitä teknisten ongelmien takia. Jos haluat käyttää vain yhtä palvelua, niin valitse silloin näistä Coinbase.